Tekst og lyd #7

av

i

whyWHY?
Golden Tickets EP
Joyful Noise, 2013

Siden en gang på slutten av 2000-tallet har jeg digga folk-hop bandet Why?. Mye av grunnen er at tekstene til stadighet overrasker og gleder. Jeg kan vel ikke anbefale alle platene like helhjertet, men alt i alt tåler man mye for god tekstskriving.

I sammenheng med plata Mumps etc. fra 2012 fant brødrene Yoni og Joshia Wolf, som utgjør kjernen i bandet, ut at de skulle overraske noen av sine mest trofaste fans ved å lage låter om dem. De tok noen navn fra lista over folk som besøkte nettsidene deres mest, og stalka dem på sosiale medier, samla alt av info og laga låtene.

Denne reverseringa av vanlige fan/artist-dynamikken syns jeg er veldig trivelig og i stil med det jeg har begynt å forvente av Why?.

Favoritten er kanskje «Murmurer», som er en sart og sardonisk take på en fans ulykkelighet og ambisjoner om å bruke dette til å lage kunst. Cooper Conley Currier har vært gjennom et brudd og tenker å lage film om historien. Det kanskje fineste her, og det som forsvarer den litt syrlige tonen i sangen, er at infoen er tatt fra nettdatingsida OK Cupid. Lenge leve selvfremstillingen osv.

Bare se hvor fengende låta åpner:

Coo coo (or Cuckoo?) Cooper Conley Currier
called Murmurer on OK Cupid
Dude’s a constant worrier
and weren’t it for his nervous nature
He’d by now be engaged to the lovely blonde Marave

But instead he’ll make a film about their breakup
That’s how broken up he feels
He’s got lots to learn
and so much time to make up

Jeg oppfordrer alle til å sjekke ut denne flotte EPen på nett osv! Om konseptet ikke fenger, er den i alle fall perfekt for å ligge i sola og kose seg.