ratkjeomslag

Maja S. K. Ratkje: Av og til så kan det jo bli kunst

Sitater, 32 sider
ISBN 978-82-93354-10-9
Opplag 200

En stemme kan behage eller ryste, i gjenkjennelse eller provokasjon. Helt nøytralt eller kjedelig blir det aldri. Stemmens musikk går rett i sjela. Hva vil det si å være sanger, hva betyr stemmen og hva ønsker vi å uttrykke med den?

Av og til så kan det jo bli kunst graver Maja S. K. Ratkje dypere i disse spørsmålene. Gjennom intervjuer med sangere fra vokalgruppen Trondheim Voices, som hun senere har bearbeidet til et slags skriftlig korverk, gis leseren et innblikk i den uhyre komplekse affæren det er å bruke stemmen som redskap i musikk. Boken er en utforsking av hva det vil si å finne sin stemme – og sin måte å bruke den på.

Av og til så kan det jo bli kunst er et samarbeid med Trondheim Voices/Midtnorsk jazzsenter, og lanseres i forbindelse med uroppføringen av forestilligen «Ekkokammer 2.0» under Trondheim Kammermusikkfestival på Dokkhuset 26.09.2015.

*

Den der lettheten som eg opplevde på folkehøgskulen… når du høyrer det settast i gang, når det er eit forspill der, og så raslar det i papir, og hosting og så… byrjar det!

*

Maja S. K. Ratkje (f. 1973) er en av Norges mest markante samtidskomponister. Hun har skrevet prisbelønte verk for ensembler rundt om i verden, og hun er også en internasjonalt ledende elektronika/improvisasjons-musiker. I 2015 er hun festivalkomponist under Trondheim Kammermusikkfestival.

Henvendelser ang. kjøp av boka rettes til Trondheim Voices.