Tekst og lyd #4

De fleste av oss bruker mye tid på internett. Det er ikke dumt i seg selv, men er du som meg kan du fort føle at du kaster bort tiden din ved å lese nettaviser eller følge tråder på Reddit og Buzzfeed. Derfor har jeg her tenkt å bidra med et alternativ som vil få prokrastineringen din til å fortone seg så meget mer nytting og innholdsrik.

Tekst og lyd #4 dreier seg om en nettside du kan fortape deg i med god samvittighet.

En litteraturblogg som ikke alltid handler om litteratur.

Twitter, filosofi og tegneserier

HTMLGIANT er en amerikansk litteraturblogg som de siste åra, velfortjent, har fått stadig mer oppmerksomhet. Rett som det er dukker den opp på lister over de beste litteratursidene på nett.

Det jeg først og fremst liker med denne siden er at den ikke bare er en god kilde til artikler fra andre nettmagasiner, men også presenterer ny litteratur som jeg ville ha hatt problemer med å finne på andre måter. HTMLGIANT er dyktige til å følge med på small press-floraen som USA og Canada er velsignet med.

Et konkret eksempel er dagens oppsalg. Et dikt av kanadiske Andrew Faulkner. Her presenteres et dikt fra den nye boka han Need Machine, sammen med link til forlagssida og twitterkontoen hans. Dette syns jeg viser hvordan HTMLGIANT opererer.

Noe av det som ikke handler om litteratur kan for eksempel være filosofi, popkultur eller politikk. Her kan jeg trekke frem en intervjuserie som heter ”The Beginers guide to…”. Om du ikke føler at du har helt taket på Deleuze eller Hegel, kan dette være noe å sjekke ut!

I det hele tatt er dette en upretensiøst litteraturblogg med dyktige bidragsytere som sjelden skuffer. Det hjelper å ha litt forkunnskap om amerikansk kultursektor, men det er på ingen måte noen forutsetning for å henge med i svingene.

Det beste du kan gjøre er å lete rundt på sida etter et tema som interesserer deg, for så å klikke deg videre gjennom arkivet. Jeg tror ikke du kommer til å bli skuffa.

For å dytte dere i retning av sida kommer her to tegneserieark jeg kom over da jeg kikka igjennom sida nå i sta.

Publisert
Kategorisert som Tips